Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Λαμπρός εορτασμός για τον Πολιούχο μας Άγιο ΝΙκόλαο 6/12/2015

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 6 Δεκεμβρίου η μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, Πολιούχου Περάματος στον ομώνυμο Ιερό Ναό.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ Προκόπιος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως Νικαίας και τους εφημερίους του Ναού.
Πλήθους πιστών Περαμιωτών συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό για να τμήσουν και να συνεορτάσουν τον Πολιούχο και Προστάτη τους.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλάστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημερινό Ευαγγελικό ανάγνωσμα της θεραπείας της συγκύπτουσας γυναίκας αλλά και στον τιμώμενο Άγιο Νικόλαο.
''Το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα και η εορτή του Αγίου Νικολάου μας διδάσκουν ποια είναι τα καθήκοντα που πρέπει να έχουμε όλοι εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί'', ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία της εικόνας του Αγίου Νικολάου έως την Γερμανική Σκάλα, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε ρίψη στεφάνου στην μνήμη του «Αφανούς Ναύτου».

Να αναφερθεί ότι στην λιτανεία συμμετείχαν μπάντα του Δήμου, σχολεία της περιοχής, εκπρόσωποι του δήμου και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.





















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου