Υλικά
4 φλιτζάνια νερό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
5 βανίλιες
Ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι
2 φύλλα σφολιάτας
2 κ.σ μαργαρίνη
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
5 βανίλιες
Ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι
2 φύλλα σφολιάτας
2 κ.σ μαργαρίνη
Εκτέλεση
Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα,
ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Προσθέστε το σιμιγδάλι, βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακάτεψε καλά να δέσει η κρέμα.
Κατεβάστε από τη φωτιά και πρόσθεσε τη μαργαρίνη,
φροντίζοντας να πάει παντού στην κρέμα.
Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί στρώστε το ένα φύλλο
σφολιάτας
Απλώστε από πάνω την κρέμα να πάει παντού.
Στη συνέχεια στρώστε και το δεύτερο φύλλο, διπλώνοντας τις
άκρες.
Ψήνετε στους 180 για μισή ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα
η σφολιάτα.
Πασπαλίστε με ζάχαρη και κανέλα και αφήστε να κρυώσει καλά
πριν την σερβίρετε!
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου