Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Κερκέλια

Τι χρειαζόμαστε:
2 ποτήρια νερό
1 ποτηράκι του καφέ ζάχαρη
1 ποτηράκι του καφέ λάδι
1 κομματάκι μαγιά (περίπου σαν σπιρτόκουτο)
λίγο αλάτι
αλεύρι όσο πάρει ώστε να μην κολλαει η ζύμη στα χέρια.

Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκανιτσα και τα πλάθουμε μια ζύμη. Την αφήνουμε αρκετή ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει (τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα).
Όταν φουσκώσει πλάθουμε τα κουλούρια και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν (αφού τα έχουμε σκεπάσει με μια πετσέτα).
Αφού έχουν φουσκώσει και πάλι, τα βάζουμε στο φούρνο στους 200°c και όταν ροδοκοκκινίσουν είναι έτοιμα.

Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι μια συνταγή από τον Πόντο.


www.sintagespareas.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου