Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ο Θεός γνωρίζει καλύτερα.

Ο Θεός γνωρίζει καλύτερα τι μπορούμε να βαστάξουμε και τι όχι, τι θα μας επιτρέψει και τι όχι. Γνωρίζει αν έχουμε τη δύναμη να πολεμήσουμε ένα συγκεκριμένο πειρασμό.
Επιτρέπει να μας ταλαιπωρήσει ένας πειρασμός, προκειμένου να τον αντιμετωπίσουμε ίσως με ειρήνη.

Αργότερα, όταν θα έρθει καταπάνω μας το ίδιο είδος πειρασμού, θα απομακρυνθεί από μας, διότι δεν θα συμμετάσχουμε σ᾿ αυτόν ή δεν θα επιτρέψουμε στους λογισμούς μας να βαλτώσουν πάνω του.
Τα γεγονότα συμβαίνουν κι εμείς συμμετέχουμε σ᾿ αυτά. Αντί να διαφυλάξουμε την ειρήνη μας, εμείς εμπλεκόμαστε στα πράγματα από τα οποία θα έπρεπε να μείνουμε μακριά. Όποτε το επιτρέπει ο Κύριος, λαμβάνουν χώρα συγκεκριμένα περιστατικά. Αν εμείς έχουμε ήδη επιτύχει την ειρήνη, θα μας προσπεράσουν δίχως να μας αγγίξουν.
Αλλά αν λάβουμε μέρος σ᾿ αυτά θα υποφέρουμε.
Ο Θεός κάποιες φορές επιτρέπει να κολυμπήσουμε σε «βαθιά νερά», και όταν βλέπουμε ότι δεν έχουμε άλλες δυνάμεις για να συνεχίσουμε το κολύμπι, φωνάζουμε «Θεέ μου, σώσε με!».
Πρέπει όμως να κάνουμε με τα χέρια μας κουπί και να προσπαθήσουμε τουλάχιστον να κρατήσουμε το κεφάλι μας έξω από το νερό, με τις δικές μας δυνάμεις. Όταν η κατάσταση γίνει κρίσιμη, ο Κύριος θα μας σώσει, όπως έκανε και με τον Απόστολο Πέτρο.
Γέροντος Θαδδαίου της Βιτόβνιτσα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου